Onze eerste online spellenavondStoneAge

 

Eerst was het het vuur, daarna het wiel, en nu is er dus ook de online spellenavond. ?

Uitzonderlijke omstandigheden vragen om uitzonderlijke maatregelen. Toen in maart die uitzonderlijke maatregelen werden getroffen, werd vrij snel duidelijk dat ook bijeenkomen voor een spellenavond niet meer zou kunnen. De eerstkomende spellenavond werd bijgevolg geannuleerd. Maar gaandeweg beseften we dat dit wat langer zou duren en intussen begon het toch te kriebelen om elkaar nog eens te zien, en halfweg april stak het bestuur de koppen dus bijeen met het oog op een online spellenavond.

Op 1 mei was het dan zover en gingen er 17 leden op de uitnodiging in om eerst via Skype te horen hoe het met iedereen ging en daarna in groepjes van 4 of 5 personen op Yucata.de een virtuele speltafel op te starten. Daarbij werd er gekozen voor spellen die weinig uitleg nodig hadden omdat ze in de collectie zitten van de club, of in het geval van 7 Steps omdat dit eenvoudige spel op voorhand al eens uitgetest was.

De sfeermomenten kunnen op zo'n avond wat minder goed gecapteerd worden en het zijn nu dus screenshots geworden. Af en toe toch wel eens gegrommeld wanneer de techniek het liet afweten (gelukkig kan je bij Yucata gewoon verdergaan waar je gebleven was) of wanneer iemand niet bij het spel leek te zijn (een neveneffect van het spelen van meerdere spellen tegelijk en het verdelen van de aandacht). Maar over het algemeen was dit voor herhaling vatbaar... zolang we in ons kot moeten blijven tenminste.

 

Gespeelde spellen

 7 Steps, Can't Stop (x2), Imhotep, Las Vegas, Machi Koro (x3), Monopoly Deal, Stone Age

Sfeermomenten