Digitale spellenavond, op jacht naar digitale paaseieren.

Op vrijdag 2 april werd er weer een digital spelavond georganiseerd. Voor het spelaanbod gingen we opnieuw naar BoardGameArena, die deze keer een verrassing in petto had: een digitale zoektocht naar paaseieren.

Op vrijdag 2 april was het weer online verzamelen geblazen voor de maandelijkse spellenavond. Aangezien het spelplatform van BoardGameArena bij onze leden in de smaak was gevallen, kozen we opnieuw voor deze site. Deze keer had BoardGameArena een verrassing in petto: een digitale zoektocht naar paaseieren. de ontwikkelaars van de site hadden verschillende digitale paaseieren verstopt op de website. Tijdens de sessies van Saboteur (met uitbreidingen), toonden sommige van onze leden hun multitasking vaardigheden door zowel mijngangen te graven (of te saboteren) en tegelijkertijd naarstig naar de 20 verbogen paaseieren te zoeken.

Verder kropen de spelers in de huid van een architect om in Welcome to een nieuwe wijk uit de grond te stampen. Huizen werden gebouwd, zwembaden gegraven en parken aangelegd. Het volgende spel bleef in het zelfde thema, in For Sale moesten de spelers tegen elkaar opbieden om huizen te kopen. Achteraf moesten deze huizen hopelijk met winst verkocht kunnen worden. Op het einde van de avond werd de creativiteit van onze leden nog eens getest in het spel Concept. Aan de hand van een spelbord met pictogrammen en enkele blokjes als aanwijzing moeten ze een woord, persoon of gezegde proberen te raden.

Zoals de vorige editie kunnen we niet echt sfeerbeelden van de digitale spelavond tonen. Maar we hebben toch enkele schermafbeeldingen kunnen maken van de verschillende spellen.

Gespeelde spellen

Saboteur, Welcome to, For Sale en Concept . 

Sfeermomenten